Tuesday, May 8, 2012

Last a lifetime

We all have our time machine...some take us forward, they're called dreams...some take us back, they're called memories...our head may be small, but we dont forget...They are as full of memories as the sky may sometimes be full of swarming bees....They remind us who we are....

Tadika .
Aku masuk tadika time umur aku 5 tahun sebab mak cakap nanti senang, dah paham banyak...
Time tadika aku ni lain sikit. If budak perempuan lain main tanah liat, anak patung, aku pulaq tolong buatkan senapang untuk budak laki main perang-perang. hehe. And aku ingat lagi aku penah tolak sorang budak perempuan ni sampai berdarah kepala dia and kena bawak pergi hospital. Sungguhla aku tak ada niat huhu

Sekolah Rendah .


Ohh ini zaman yang paling best sekali. Tak pikir pun lagi nak dapat result bagus, tak pikir pun lagi cintan cintun bagai. Pergi sekolah pun sebab nak jumpa kawan-kawan nak main.

Time ni, otak aku sangat cepat pasal Math. Aku ingat lagi cikgu buat kuiz, and aku dapat jawab hampir ke semua soalan... Sebab syaratnya, 'sape cepat angkat tangan lepastu jawab'... Bahagia sungguh.. :)

Sekolah Menengah .


Sekolah menengah bagi aku paling rumit sekali sebab berkali-kali aku tuka sekolah. Mula-mula masuk hostel, but then aku tak tahan and teriak serupa takde hari esok so ayah pun pindahkan ke sekolah harian. Bila dah pindah, aku tak suka sekolah tuu..sebab ari first pun dah kena denda. Alasannya sebab aku tak pakai baju pj. Masalahnya aku baru daftar haritu mane lah nak dapat jadual lg? ==' Even aku dah explain, cikgu disiplin tu tetap tak nak dengar and berkeras nak denda aku.. Sungguh lah aku tak bersalah...huhu


Then masuk sekolah lain lagi. Ya ini sekolah aku sampai fom 5. Aku happy masuk sana sebab hari first pun aku dah dapat ramai kawan. Di sini zaman kegemilangan math aku dah pun lenyap, sebab dah boleh pakai kalkulator. Makanya bila exam, 16+1 pun kena tekan kalkulator sebab tak confident =='


Form 1 sampai form 3 aku still seorang pelajar yang baik. Mungkin terkejut tengok laki ramai sangat. Nak pergi mane-mane pun tunduk je...takot, segan. But start form 4, tanduk pun dah mula keluar. Ponteng kelas memang selalu. Aku tak paham pun subjek science start form 4. Aku hafal je, without understand the concept. Tu pasal tak pernah-pernah dapat A. Aku selalu tidur dalam kelas. Berape kali entah terkantoi. Cikgu addmath tetiba gelak kat depan sebab aku dah tersengguk-sengguk kat meja lepastu cikgu kimia sampai tegur 'afida afida, selamat pagi!' Allahu malu tak terkata.


Matrikulasi .

Ohh ni zaman kegemilangan tidur hehe. Satu masalah aku kat matrik, aku tak boleh focus bila student ramai sangat and cikgunya sorang...yes time kuliah! Sungguh lah kuliah aku selama 10 bulan tu burn macam tu je aku rasa. Even lecturer dah habis mengaja bab tu, kadang-kadang aku tak tahu pun title bab tu apa? ==' Focus aku dlm lecture boleh bertahan 10 minit yang pertama je and then aku lost tak kira lah mcm mane pun aku cuba...huhu. Aku bergantung sepenuhnya dalam kelas tutorial and discussion dengan kawan-kawan.


One day, aku akan rindu semua ni..tu pasal aku tulis balik... :)And memandangkan aku sangat banyak masa and tak de keje, jadi entry ni pun tetiba jadi panjang. hehe. Orait itu saja... See next time ya!

2 comments:

  1. hehe..macam tekene batang idung sendiri je..hhehe..i likeee the post :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.ieda yang mana? zmn kegemilgn tidur kat matrik? hehe

      Delete

Bebel lah sekali. hee