Monday, September 10, 2012

Versus by Hlovate

Siapa sini minat Hlovate? *angkat tangan* Yes aku memang minat Hlovate. Lepas aku kenal novel Hlovate ni, aku dah jarang baca novel-novel alaf 21. Aku suka gaya penulisan dia. Sempoi and nice.



First-first bukak novel ni,akan ada tulis.

Buat 'awak' yang mahu berubah.
Berubahlah walaupun payah.
Berubahlah ke arah hidup lebih mudah.
Hidup dan masa muda sekali cuma.
Sanggup nak sia-siakan tanpa redha-Nya?
May Allah bless.

And bout Minn dgn AO which is Ashraff Omar. Aku rase aku dah tulis sikit dulu. Malas lah nak tulis lagi. haha. Sweet lah sebab watak laki cool. Tak suka poyo-poyo. And like usual, watak pompuan dalam hlovate selalunya garang-garang, payah nak senyum. Cuma aku rase aA+bB dengan tunas lagi menarik. And bila ada part-part street tu, memang tak berapa paham lah kan. Skip je. haha. Antara conversation dalam novel tu. Minn nie mentor AO tuu.

"So..." Minn sekadar angkat bahu. "...where're u now?"
"Kat sini."
"Ha.Ha.Ha.' Sepatah-patah Minn ketawa tanpa perasaan sambil menjulingkan mata."Your project dah ada rough ideas?". Kening Minn terangkat sebelah.
"Err...I..." AO terkial-kial mencari kata. "You.. errrr.." "You tolong i brainstorming la. Payah la buat sengsorang. Tak dapat nak pusing. Beku je rasanya" Keluar jugak beban di kepala. Ustazah nie la... tengok orang macam nak telan!
"Mungkin boleh cuba tengok yg nie. Some of my projects yg dulu-dulu".
"Maybe boleh modify je." Mata AO bersinar-sinar.
"Over my dead body." Mata Minn mencerun.
"Hoo...joking..joking...."

Okay sampai sini saja. Nak tahu lagi dalam, kena lah beli buku dia okay? Jaga diri semua!

2 comments:

  1. Hlovet!! e'in suke bace novel die.. huuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me too. sgt suka. Hlovate byk pminat kan. haha

      Delete

Bebel lah sekali. hee