Wednesday, November 7, 2012

Fail = Tak study. Betulke?

Omg,just knowing that i have only 6 weeks before final exam. :( I thought there are 2 months more to go. Seriously 6 weeks???? Oh mannn, I seriously have to burn the midnight oil.

 

Okay topic arini fail = tak study. Yeke macam nie? Mana hampa tau. Dulu kan, masa aku muda-muda dulu, aku ingat lagi cikgu mintak biodata sebab nak letak dekat papan pusat sumber tu. So aku pun memang sungguh-sungguh laa nak buat cantik-cantik ni. Boleh kata dalam 3 jam jugak la spend time untuk buat biodata jee. Then datang sekolah, bagi cikgu tu. Dia cakap padia tahu? ' Ehh kenapa buruk sangat??? Awak nie buatlahh cantik-cantik sikit. Tengok orang lain buat macam mana. Buat yg lain lah.' Like seriously, masa tu aku malu gila sebab tengah ada perjumpaan pengawas pusat sumber dekat situ. Dan semua orang tengok aku pulak tu, hareyy. Then aku macam give up nak buat balik. Bestfren aku yang tolong buatkan. Dia buat 10 minit camtu je. And pergi jumpa cikgu tu balik bagi biodata, then cikgu tu cakap 'Haa camni la. Baru cantikkkk.' Fine  T___T 

3 jam = Tak usaha
10 minit = Usaha

Fair huh? See. Concept tu same je dalam study. Kadang-kadang dah study lama dah, tapi tetap tak dapat nak buat. Ehh jangan salah paham pulak. Kalau hampa study lama dan berkualiti, aku berani kerat jari komfem boleh jawab exam. Tiap orang lain-lain tahap kefahaman dia, ada yg cepat tangkap, ada yg tak. So siapa yang lagi kenal diri sendiri? Kalau rasa kawan study sejam dah boleh cemerlang, tapi kita yang jenis susah nak pick up sikit ni, kita study la 2 jam. Sebenar-benarnya yang tak perform tu tak semestinya dorang tak study. Tapi yang perform tu komfem-komfem lah dorang study kan. heh


10 comments:

  1. Huhu , akak dah U , kita masih form 4 , harap2 tahun depan dapat score , lagi2 addmath !! Kita akan usaha , entry akak bermakna :) Akak ajar boleh ? hee *gurau je*

    ReplyDelete
  2. Addmath kne rajin buat latihan dik. Insyaallah boley.. go go !=D

    ReplyDelete
  3. Tq hanan. may Allah ease everythg for u to0 =)

    ReplyDelete
  4. zila : rezeki masing-masing =)

    ReplyDelete
  5. salam,,bgantung pd kemampuan org tu kn, kdg kite tgk org tu study biase2 tp result mantap gler, yg kite ni study pai xtdo result ckop2 mkn,,mcm saye,,hikhik

    yg pnting ade usehe nya tu kn=)

    ReplyDelete
  6. setuju! yg penting kt usaha. dapat tak dapat tu rezeki masing-masing. =)

    ReplyDelete
  7. salam akak ,can i get your email?

    ReplyDelete
  8. sorry for late reply. Yes of course, norafida93@yahoo.com.my

    ReplyDelete

Bebel lah sekali. hee